De vijver, het hart van De Lilse Bergen

De vijver is opgedeeld in verschillende zones: een zwemvijver, een plonsvijver met mega grote speeltuin en een watersportzone voor de waterfietsen en andere waterattracties.

De vijver ontstond door de zandwinning voor de aanleg van de autosnelweg.  Rond deze vijver werden de camping en de dagrecreatie van De Lilse Bergen uitgetekend.  Al meer dan 30 jaar beleven vele gezinnen en vrienden hier de leukste zomers!

Kom eens langs, spreid je handdoek uit op het strand, dan kan je het water in!  Zalig!


Water, zand en zon!  Op het strand aan de zwemvijver waan je je op een zuiderse vakantiebestemming!  Met zo'n vijver kunnen we iedereen een dag vol waterpret garanderen!
Zicht op de zwemvijver, genieten op het strand!

Een gedeelte van de vijver is afgebakend als zwemvijver.

Een frisse duik in de zwemvijver of zo snel mogelijk zwemmen naar de boeilijn in de vijver, voor een dagje waterpret kom je naar De Lilse Bergen!  In het gedeelte van de vijver dat is afgebakend als zwemvijver, heb je genoeg armslag voor een partijtje handbal met je vrienden!  In de vijver leef je je uit op een veilige manier, daarvoor houden de redders heel de zomer een oogje in het zeil!


Het ondiepe gedeelte van de vijver is de plonsvijver.

Het minst diepe gedeelte van de vijver is ingericht als plonsvijver met de speeltuin erin en errond.  Het water van dit stukje vijver is maximum 50cm diep, aan de peuterspeeltuin zelfs nog minder diep.  De watersproeiers zorgen voor verrassende verfrissingen!  Met het vlot en over de hangbruggen kan je overal geraken in de plonsvijver, maar hou toch maar rekening met natte voeten!


De watersportzone van de vijver is voor de waterattracties.

Het grootste deel van de vijver is voorbehouden voor watersport en waterattracties.  Op onze vijver heb je meer dan genoeg ruimte om met je waterfiets, SUP-board of kajak een flinke toer over het water te maken.  Reddingsvesten worden door onze medewerkers meegegeven, zo kan je op een veilige manier beginnen trappen en peddelen op de uitgestrekte vijver!


Zwemvijver met Blue Flag.

Over de vijver van De Lilse Bergen wappert al jaren de Blue Flag.  Onze bezoekers weten zo dat het water in onze vijver voldoet aan de strengste vereisten en normen van de Europese Zwemwaterrichtlijn.  Van beide zwemgedeelten van de vijver, zowel de zwemvijver als de plonsvijver, worden in het hoogseizoen wekelijks stalen genomen voor controle van de waterkwaliteit.


Openingsuren en tarieven voor een dagje uit aan de vijver.

Plan je een heerlijk dagje uit naar onze vijver?  Hier vind je de openingsuren en de tarieven voor de recreatie.  Voor de zwemvijver en speeltuin betaal je de inkom voor De Lilse Bergen, voor attracties en waterattracties betaal je afzonderlijk.  Wil je meer informatie ontvangen?  Vul dan zeker een aanvraag voor informatie in!

Openingsuren recreatie.
Tarieven recreatie.
Aanvraag informatie algemeen.
Aanvraag informatie groepen.
Plattegrond.

Reserveer hier
jouw kampeerplekje

Ontvang onze nieuwsbrief

Volg ons via:
De Lilse Bergen   |   Strandweg 6 - 2275 Lille (Gierle)   |   T. +32 (0)14 55 79 01 - E. info@lilsebergen.be
Reserveer hier
jouw kampeerplekje