Praktische informatie

Aankomst en vertrek voor kampeerders.

Bij aankomst kan je je aanmelden bij de receptie van de camping vanaf 13u, voor de verhuurmogelijkheden kan je aankomen vanaf 16u. Op de laatste dag van je reservering moet de kampeerplaats of het vakantieverblijf vrij zijn en de toegangskaart ingeleverd zijn bij de receptie ten laatste om 12u 's middags. Als je daarna nog op de camping of naar de dagrecreatie wilt, betaal je de geldende inkomtarieven.

 

Afvalbeleid.

Op de dagrecreatie staan afvalbakken voor het sorteren van afval.
Ook aan de kampeerders vragen we het afval te sorteren. De oranje zak die je krijgt bij aankomst, is voor restafval. Alle andere zaken kun je sorteren en breng je gescheiden naar het milieupark aan de inkom van de camping. De oranje zak knoop je dicht en doe je in de container waarvan de opening zich bevindt naast de poort. Voor het andere afval open je het milieupark in het winter- en laagseizoen met je toegangspas. In het hoogseizoen is het milieupark geopend van 10u30 tot 12u30 en van 16u tot 18u. Laat geen afval achter voor de poort, dan blijft alles netjes!


Animatie.
In juli en augustus wordt animatie voorzien voor de kampeerders. Een animatiebrochure krijg je bij de receptie van de camping. De animatie bestaat uit optredens, kinderanimaties, spelnamiddagen, sportactiviteiten, enz.


Annulering.
Volgende standaard annuleringskosten worden berekend op de verblijfskosten:

- meer dan 3 maanden voor aankomst: 15%
- minder dan 3 maanden voor aankomst: 50%
- minder dan 2 maanden voor aankomst: 75%
- minder dan één maand voor aankomst: 90%
- bij aankomst of vervroegd vertrek: 100%.
De Lilse Bergen biedt een annuleringsverzekering van Ethias aan. Hiermee kan je het financieel verlies van een gedwongen annulering vóór aankomstdatum voorkomen. Het nemen van de annuleringsverzekering moet gelijktijdig met het reserveren gebeuren. Deze verzekering kost 4% van het totaal verschuldigde bedrag van uw verblijfskosten met een minimum van € 15. De verblijvers opgegeven bij reservering, zijn verzekerd na ontvangst van de betalingen.

Enkele voorbeelden van situaties waarop deze annuleringsverzekering van toepassing is:

- Overlijden, plotse ziekte of ongeval van één van de opgegeven verblijvers.
- Ontslag (behalve omwille van zware fout) van de verzekerde of reisgezel.
- Intrekking verlof van verzekerde binnen 30 dagen voor aankomstdatum n.a.v. ziekte of ongeval vervangende collega.
- Onbruikbaar worden van persoonlijk rijtuig van verzekerde omwille van verkeersongeval, diefstal of brand.

Hier lees je de details van deze annuleringsverzekering.


Bezoekers camping.

Bezoekers voor kampeerders op onze camping moeten zich altijd aanmelden bij de receptie en de geldende inkomtarieven voor de dagrecreatie betalen. Honden van bezoekers worden nooit toegelaten op de camping.


Camper Vakantiecheques.

Met je kampeerauto kan je voordelig verblijven op De Lilse Bergen. Voor € 80 kan je 5 Camper Vakantiecheques bestellen. Elke cheque is goed voor één overnachting voor 4 personen met je kampeerauto op een kampeerautoplaats (6m x 8m). Een huisdier, elektriciteit en water zijn inbegrepen. Meer informatie hierover vind je op de pagina voor kampeerautoplaatsen. De Camper Vakantiecheques kan je bestellen via www.pasar.be.


Campingwinkel.

Laagseizoen (01/04-30/06 en 01/09-15/09):

week: 8u30-12u

weekend: 8u30 - 12u en 13u - 18u

Laagseizoen (01/04-30/06 en 01/09-15/09) op vrijdag, zaterdag, zondag, schoolvakanties én
hoogseizoen (01/07-31/08):

dagelijks: 8u30 - 12u en 13u - 18u

Dagelijks tot 15u kunnen kampeerders brood bestellen voor de volgende dag. Je rekent op voorhand af en haalt je bestelling de volgende dag op voor 12u.
De campingwinkel is geen supermarkt, maar je vindt er wel een assortiment basisproducten, een aantal verzorgingsproducten en wat speelgoed. Voor alle andere producten kan je terecht in de supermarkten in Gierle en Beerse.


Chemisch toilet.
Je chemisch toilet kan op de camping geledigd worden in de speciale stortplaatsen in de aparte ruimtes aan de sanitaire gebouwen. Voor kampeerauto's is een stortplaats voor afvalwater (niet voor de chemische toilet) voorzien aan de inkom van de camping.


De Lilse Bergen Vakantiecheques.

Met De Lilse Bergen Vakantiecheques kom je kamperen aan een voordeliger tarief.

De cheques worden per 5 besteld. Elk pakket van 5 De Lilse Bergen Vakantiecheques kost € 84,50.
Eén cheque is geldig voor één overnachting in het laagseizoen (niet voor periodes waarvoor arrangementen bestaan: 1 mei-periode, Hemelvaart, Pinksteren en herfstvakantie) op onze 4-sterren camping.

Inbegrepen: kampeerplaats voor uw tent, caravan of kampeerauto, 4 personen en elektriciteit.
Meer informatie hierover vind je op de pagina voor kampeerders. De Lilse Bergen Vakantiecheques kan je bestellen via mail of deze bestelbon.


Douches.

Voor het douchen gebruik je je toegangspas of betaalpas.
Je laadt de betaalpas op aan de opwaardeerautomaat in de buitenmuur aan de receptie, naast de campingwinkel. Steek je pas in de houder en steek muntstukken in de automaat. Op het scherm ziet u hoeveel geld er op uw pas staat. Dan neemt u de pas eruit.
In de douches steek je opnieuw je kaart in de houder tot je klaar bent. Het bedrag wordt verminderd met € 0,22 per begonnen minuut. Voor € 1,10 kan je dus 5 minuten douchen. Zodra je de pas in de houder steekt, begint het water te lopen tot je de pas weer verwijdert. De blauwe knop in de douche is voor koud water. Het gebruik hiervan is gratis.
Zet niet teveel geld op je pas, bij vertrek kan het restant niet worden terugbetaald.


Fietsenverhuur.

De groene omgeving van de 4-sterren camping is ideaal om te fietsen en te wandelen. Fietsen kan je huren aan de receptie van de camping. Je kan kiezen uit dames- en herenfietsen.

Prijs per dag: € 10
Prijs 2-6 dg: € 9 per dag
Prijs vanaf 7 dg: € 8 per dag
Borg per fiets: € 25

 

Groepen op de camping.

Wil je met een aantal gezinnen komen kamperen, vragen we je om een reservering te maken per gezin. Zo betaalt elk gezin zijn eigen factuur en kan iedereen tot op het laatste moment kiezen voor een dag langer of korter. Ook honden en extra personen kunnen zo op de juiste reservering geboekt worden. De kampeerplaatsen kunnen uiteraard zo gekozen worden dat je naast mekaar staat.


Groepen op de dagrecreatie.

Als je met een groep naar de zwemvijver en speeltuin komt, bijvoorbeeld met de jeugdbeweging, moet je je in groep en herkenbaar (bv. sjaaltje, uniform) aanmelden aan de inkom van de dagrecreatie. Per 15 personen mag er 1 persoon van de groep gratis binnen. Voor de andere personen van de groep wordt het tarief voor kinderen aangerekend, ongeacht de leeftijd, namelijk € 4 per persoon.
Voor een schoolreis betaal je per leerling € 3, leerkrachten mogen gratis binnen.


Honden.
Enkel kampeerders mogen honden meebrengen. Voor honden wordt steeds de hele periode aangerekend aan € 4,50 per dag, per hond, met een maximum van € 95 per periode, per hond. Per plaats kunnen maximum 3 honden geregistreerd worden. De honden mogen alleen op de camping komen, nooit op de dagrecreatie. Honden moeten altijd aangelijnd zijn.
Het hondenloopbos vindt u ter hoogte van sanitair gebouw 6 (via het poortje richting dagrecreatie). In het eerste sanitaire gebouw op de camping werd een hondendouche voorzien.
Kampeerders die in onze verhuurmogelijkheden verblijven (stacaravan, kampeerhut, tipi, safaritent, watertent, foorwagen of boomhut), mogen nooit een hond meebrengen.
De honden van bezoekers voor de camping of van dagrecreanten zijn niet toegelaten op heel het domein.


Horeca.
Zowel het paviljoen De Specht, het strandgebouw De Eekhoorn als de frituur bevinden zich op de dagrecreatie aan de waterkant van de zwemvijver.
Tijdens het hoogseizoen (16/06-31/08) is dagelijks één van de horecazaken geopend. Het tweede gebouw wordt geopend in functie van de drukte op het domein. Wanneer de frituur gesloten is, kan je voor een portie frieten meestal ook terecht in de andere horecazaken.
Voor een schooluitstap of schoolreis kan je reserveren om een drankje te gebruiken in de horeca.
Zowel de openingsuren als het aanbod en de prijzen van de horeca worden bepaald door de concessiehouder.


Huren op de camping.
Heb je geen eigen kampeermateriaal? Huur dan zeker eens een stacaravan, safaritent, tipi, boomhut, watertent, foorwagen of kampeerhut! De verschillende verhuurmogelijkheden geven ook jou de gelegenheid het kampeergevoel te komen opsnuiven op onze 4-sterren camping!


Internet.
Op heel het domein werd WIFI geïnstalleerd. Per plaats wordt een internettoegang voorzien, waarvoor de login en het paswoord worden opgestuurd met de reserveringsbevestiging. Met deze login kan je met 2 toestellen gebruik maken van WIFI.


Korting vroegboeking.
De korting vroegboeking wordt toegekend als aan volgende voorwaarden voldaan is:

Reservering voor verblijf van minstens 7 aaneengesloten nachten tijdens laag- en hoogseizoen.
Betaling enkel via bankoverschrijving.
Het volledige factuurbedrag moet betaald zijn vóór 1 januari van het betreffende jaar.
De kortingsbon is enkel geldig voor plaatsing op de douchekaart (toeristische plaatsen) of verbruik in de campingwinkel (vakantieverblijven).

Late check-out.
Bij reservering met late check-out, wordt de reservering op de dag van vertrek verlengd tot 17u. Bij een later vertrek dan 17u wordt automatisch een volledige dag aangerekend (tot volgende dag 12u). Late check-out kan gereserveerd worden naargelang de beschikbaarheid van de gereserveerde plaats.


Openingsuren camping.
De camping is het hele jaar door geopend. Tussen 6u en 22u kan je in- en uitrijden met de auto.
Tijdens de winterperiode zijn de verhuurmogelijkheden op de camping niet beschikbaar.


Openingsuren receptie.

Winter (01/01-31/03 en 16/09-31/12):

week: 9u-17u

weekend: 10u-17u

Laagseizoen (01/04-30/06 en 01/09-15/09) en hoogseizoen (01/07-31/08):

dagelijks: 9u-20u

De receptie van de camping is dagelijks open. In het hoogseizoen tussen 20u en 22u, is de receptie enkel geopend voor kampeerders die aankomen en vertrekken.


Openingsuren recreatie.

Winter (01/01-paasvakantie en 16/09-31/12):

10u-17u

Laagseizoen (paasvakantie-15/06 en 01/09-15/09):

10u-18u

Hoogseizoen (16/06-31/08):

10u-20u

Tijdens het laag- en hoogseizoen wordt één uur na het sluiten van de kassa de recreatie gesloten en vragen we de bezoekers het domein te verlaten. Vanaf de paasvakantie tot en met 15 september is de toegang betalend, buiten deze periode kan je het domein gratis bezoeken. Tijdens het winterseizoen kan de vzw De Lilse Bergen betalende periodes inlassen. De voorzieningen, zoals horeca, attracties en toiletten, zijn niet geopend in de winterperiode.

In het laagseizoen is de horeca niet standaard geopend wegens beperkt bezoekersaantal. De openingsuren van de horeca in het laagseizoen worden bepaald door de concessiehouder. De attracties worden in het laagseizoen op eenvoudig verzoek geopend. Vraag het even aan de inkom van de recreatie.


Parking.
Voor de dagrecreatie zijn er verschillende parkings voorzien. Parkeer je de auto toch langs de kant van de weg, houd er dan rekening mee dat andere wagens en eventueel ook hulpdiensten nog makkelijk door kunnen. De politie verwijdert auto's die verkeerd geparkeerd staan of de doorgang belemmeren. Fietsers kunnen hun tweewieler vastleggen in de fietsenstalling aan de inkom van de dagrecreatie.
Kampeerders hebben een eigen parkeerplaats op de camping. De blauwe paaltjes bij de parkeerplaatsen dragen hetzelfde nummer als de kampeerplaats. De wagen mag tot aan de plaats voor het installeren of het uitladen van boodschappen, maar daarna plaats je de auto op je parkeerplaats.
Een tweede auto is niet toegelaten op het domein en parkeer je op parking 6, tegenover de inkom van de camping. Daar kunnen ook bezoekers hun auto zetten voor ze zich aanmelden aan de receptie.


Redderspost.
De redderspost vind je waar je de rode reddersstoel over het water ziet, vlakbij de waterglijbaan en horecagelegenheid De Specht. De redders houden een oogje op de veiligheid van onze bezoekers. Je herkent hen aan het gele t-shirt met het logo van De Lilse Bergen. Als er geen redders aanwezig zijn, hangt de rode vlag aan de redderspost en mag je niet zwemmen of spelen in het water.


Scholen.
Voor scholen kan een schooluitstap of sportdag georganiseerd worden. De dienst Sport en Animatie helpt je graag met de planning.
Voor een schoolreis zijn de speeltuin en zwemvijver van De Lilse Bergen echte troeven! Kom je met een grote groep, verwittig ons dan even! Als je wil, kunnen je leerlingen een drankje gebruiken in de horeca. Daarvoor moet je natuurlijk reserveren. Als je niet reserveert, kunnen we niet garanderen dat de horeca open is. Zowel de openingsuren als het aanbod en de prijzen van de horeca worden bepaald door de concessiehouder.
Voor een schoolreis betaal je per leerling € 3, leerkrachten mogen gratis binnen.


Tarieven camping.
Het tarief voor een toeristische plaats of kampeerautoplaats op de camping geldt voor 4 personen. De eerste 4 personen die werden opgegeven voor het verblijf op de camping, blijven genoteerd in de reservering en tellen te allen tijde mee, ongeacht het feit of ze al dan niet aanwezig zijn.
Alle personen die niet op de reservering genoteerd staan, melden zich aan op de receptie en betalen de geldende inkomtarieven. Een 5e en 6e persoon mag nog op de kampeerplaats overnachten, mits betaling. Krijg je overnachters op bezoek, dan betaal je in het hoogseizoen € 4 per nacht (13u tot volgende dag 12u), per persoon voor kinderen vanaf 6 jaar, € 5 per nacht (13u tot volgende dag 12u), per persoon voor overnachters vanaf 14 jaar. Naargelang het aantal overnachtingen, worden kortingen toegekend.
Wil je met meer dan 6 personen verblijven op de camping, neem je een 2e kampeerplaats.


Toegangspas en betaalpas.
Bij aankomst op de camping ontvang je een toegangspas aan de receptie. Met deze groene pas open je de slagbomen tussen 6u en 22u. Buiten deze uren blijven de slagbomen gesloten en geldt er een algemeen verkeersverbod op het domein.
Voor elke kampeerplaats is één toegangspas beschikbaar. Je betaalt € 25 borg voor de toegangspas.
De toegangspas is eveneens een betaalpas voor douches en de wasserette. Extra betaalpassen, herkenbaar aan de oranje opdruk, kan je onbeperkt krijgen, mits het betalen van een borg van € 25 per exemplaar.
Beide passen gebruik je ook voor het openen van de sanitaire gebouwen na 22u en voor het milieupark (winter- en laagseizoen).


Verboden.
De Lilse Bergen is ideaal voor een dagje uit met het hele gezin. Ook met je vrienden amuseer je je gegarandeerd.
Omdat we graag willen dat iedereen nog een keer terugkomt, zijn bepaalde regels opgesteld. Volgende zaken zijn verboden op de dagrecreatie.


Uiteraard zijn op de camping evenmin drugs toegelaten.


Wasserette.
Op de camping vind je wasserettes aan sanitair gebouw 2 en 5. In sanitair gebouw 2 zijn er 3 wasmachines en 2 droogkasten. In de wasserette van sanitair gebouw 5 zijn er drie wasmachines en drie droogkasten. Per wasbeurt kan je 5 kg wasgoed wassen, poeder moet je zelf voorzien. De wasmachines en droogkasten werken met je betaalkaart.

Wasmachine: € 4,25
Droogkast: € 1,50